De tijd gaat snel: alweer een jaar geleden installeerden we samen met Koninklijke Damstra Installatietechniek 256 Triple Solar warmtepomppanelen en 1182 zonnepanelen op het dak van zwembad de Welle in Drachten. Wat leverde dit tot zover op?

De NIBE warmtepomp, onderdeel van het Triple Solar-systeem, leverde bijna 90% van de tijd warmte aan het 50-meterbad. In die tijd is er in totaal 500.000 kwh aan warmte geleverd, waarvan 80% – gratis – uit de Triple Solar warmtepomppanelen is gehaald. Het zwembad bespaart hiermee sinds de ingebruikname van het nieuwe, duurzame dak maar liefst 60.000 m3 gas. Dat staat gelijk aan het jaarlijkse gasverbruik van 40 huishoudens. Daarnaast is er door alle zonnepanelen op het dak ook nog eens 420.000 kWh elektriciteit opgewekt, het verbruik van zo’n 127 huishoudens. Een ontzettend mooi resultaat!

Duurzame verwarming van gymzalen, sporthallen en zwembaden

Verwarming van sportaccommodaties kost veel energie. Slecht voor het milieu en ook financieel heeft dit impact. Een oplossing is het plaatsen van zonnepanelen, maar dit beïnvloedt slecht een deel van het hele energieverbruik. Triple Solar richt zich met het Triple Solar-systeem op de grootste besparing die er gemaakt kan worden: besparing op de stookkosten. Meer weten? Bekijk de informatie over sportaccommodaties op onze website.