Installatie

Installatie van een totaaloplossing voor een aardgasvrije woning

Het installeren van het Triple Solar®-systeem is eenvoudig en vlot te realiseren. Wel moet uw woning aan een aantal eisen voldoen en is er, afhankelijk van uw woning, enige voorbereiding nodig.

Eisen en voorbereiding

 

  • Isolatie: Het beste rendement wordt behaald als het huis voldoet aan de huidige isolatienormen. Voor nieuwbouw geldt dit natuurlijk automatisch; voor bestaande bouw geldt dat het huis minimaal energielabel C moet hebben. Een huis met energielabel C mag nog niet ‘groen’ heten, maar de belangrijkste energiebesparende maatregelen zijn wel genomen: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en dubbel glas.
  • Ruimte: Het systeem heeft enige ruimte nodig. Een warmtepomp is groter dan een cv-ketel en heeft ongeveer 1m2 nodig bij een hoogte van 2m. Verder moet de vloer sterk genoeg zijn om het gewicht van de warmtepomp, circa 300 kg, te houden.
  • Dak: De dakconstructie moet voldoende sterk zijn om de warmtepomppanelen te dragen.
  • Meterkast: De meterkast wordt omgebouwd naar 3x25A. Hiervoor wordt bij de netwerkbeheerder een aanvraag gedaan.
  • Verwarming: Als er geen vloerverwarming aanwezig is, dan worden de aanwezige radiatoren naar een lagetemperatuurverwarming (LTV) gebracht door middel van speciale convectoren, met een aanvoertemperatuur van 35 tot maximaal 45 graden.

Levering en plaatsing

Als u besluit verder te gaan zonder gas met het Triple Solar®-systeem, dan kunt u rekenen op een korte levertijd. De plaatsing van het systeem is vlot te realiseren. Over het algemeen zijn installateurs er vijf dagen mee bezig. De installateur stelt het systeem voor u in, zodat het gelijk werkt en u er verder geen omkijken naar heeft.

Plaatsing panelen

De Triple Solar warmtepomppanelen worden, net als gewone zonnepanelen, standaard met behulp van een montagesysteem over de dakpannen heen geplaatst. U kunt er ook voor kiezen om met de Triple Solar warmtepomppanelen de normale dakbedekking te vervangen. Dit heet building integrated, waarbij een een waterdichte laag wordt aangebracht onder de panelen. Dit is over het algemeen wel een duurdere oplossing.

Voor de plaatsing van de panelen zijn er twee opties: op de dakpannen of in plaats van de dakpannen.

Plaatsing warmtepomp

Behalve de warmtepomppanelen op het dak, wordt er de warmtepomp met toebehoren geïnstalleerd. Zoals eerder al genoemd heeft dit geheel enige ruimte nodig. Hieronder ziet u het geheel in onze demoruimte. Dit kan uiteraard compacter worden geïnstalleerd in een kleinere ruimte.

Gerelateerd