Zwembad de Welle gaat haar eigen stroom en warmte opwekken. Samen met Koninklijke Damstra Installatietechniek levert Triple Solar een energiezuinige installatie aan het zwembad.

Elektriciteit en warmte opwekken
Naast de 1182 zonnepanelen die de komende weken geplaatst worden, zullen er op het dak van het grote 50 meter bad 256 Triple Solar PVT panelen worden geïnstalleerd. Deze panelen wekken elektriciteit  èn warmte op. Een combinatie die juist voor een zwembad geschikt is omdat de Triple Solar panelen ervoor zorgen dat er ook op de grootste energiecomponent van een zwembad, gas, wordt bespaard.

Besparing gas, elektriciteit  en CO2
Jaarlijks zal het systeem circa 60.000 m3 gas, en daarnaast 350.000  kWh aan elektriciteit, besparen.  Dit staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 118 huishoudens. Bovendien bespaart zwembad  de Welle circa 235.000 ton CO2 met de zonnepanelen en de Triple Solar panelen.

Duurzaamheid hoog op de agenda
Zwembaden staan onder druk vanwege de hoge exploitatiekosten door o.a. hoge energielasten. De Welle laat met dit project zien dat besparen en duurzaam energie opwekken hand in hand kunnen gaan!