Regeneratie WKO installaties met Triple Solar energiedak

Triple Solar® zonthermisch dak voor de utiliteitsbouw

Regeneratie Warmte Koude Opslag

Om de uitputting van bodembronnen in de utiliteitsbouw te voorkomen heeft Triple Solar in samenwerking met Thermo Actief een speciaal Triple Solar paneel ontwikkeld. Dit paneel, dat boven de dakbedekking wordt geplaatst, is een bron voor de warmtepomp. In het tussenseizoen kan dit paneel de bodembron ontlasten en zelfs de functie van primaire bron op zich nemen, waardoor de WKO kan worden stilgezet. Dé oplossing voor de regeneratie van WKO’s in de utiliteitsbouw!

 

Het paneel

Het Triple Solar zonthermisch dak (ook wel energiedak genoemd) is speciaal ontwikkeld voor het regenereren, balanceren of laden van de WKO (warmte koude opslag). Met de Triple Solar collectorpanelen kan zowel warmte als koude opgewekt worden. Warmte wordt niet alleen opgewekt uit zonlicht, maar ook uit daglicht en het uitwisselen van energie met de buitentemperatuur.

Het zonthermisch dak wordt opgebouwd uit Triple Solar collector panelen. Het collectorpaneel is opgebouwd uit aluminium lamellen met geïntegreerde buizen die onderling verbonden worden door een verzamelpijp. Door de panelen stroomt glycol. Deze speciale vloeistof neemt warmte op uit de buitenlucht, zonlicht en daglicht en voert deze naar de warmtepomp.

WKO regeneratie in de media

Twee artikelen met veel informatie over WKO’s en de noodzaak van regenereren.

Regeneratie WKO installaties
Regeneratie WKO installaties

Meer informatie Regeneratie WKO?

Neem contact met ons op voor meer informatie over de regeneratie van een warmte koude opslag en meer technische details.